torsdag 14 mars 2013

PS3 handkontroll till PC? Javisst!

Gillar du att spela PC-spel med handkontroll? Njuter du mer av att spela ett gammalt lir på emulator om du sitter med en bekväm handkontroll i handen? Har du en Playstation 3-handkontroll liggandes? Då kan du koppla den till din dator och spela med den! Detta är en liten guide som hjälper dig att koppla in och spela med din PS3-handkontroll på datorn.

Steg 1. Koppla in handkontrollen till datorn med sladden som du vanligtvis laddar din handkontroll med. När den är inkopplad så installeras några drivrutiner. Dessa räcker dock inte för att du ska kunna spela med den.

Steg 2. Ladda hem programmet MotioninJoy som finns på adressen http://www.motioninjoy.com/download. Det finns länkar lite längre ner på sidan.

Steg 3. Installera programmet genom att följa instruktionerna.

Steg 4. Öppna programmet och gå in på fliken "Drive Manager". Där ser du din inkopplade handkontroll. Bocka i rutan och tryck på "load drive". Nu laddar du alltså ner ytterligare drivrutiner som kommer göra att du kan använda handkontrollen till din dator.

Steg 5. Klicka på fliken "Profiles". Nu ska din PS3-handkontroll finnas med i listan där det står "Connected game controller(s):" Klicka i din handkontroll i listan.

Steg 6. Välj "mode". Jag kör med "xinput default". Då används PS3-handkontrollen som en Xbox-kontroll och det funkar utmärkt till emulatorer (det är det jag använt min PS3-kontroll till hittills). När du valt "mode" kan du testa att kontrollen är installerad korrekt genom att köra en "Vibration Testing". Ifall allt funkar tryck "enable"!



Nu är du redo att använda din PS3-handkontroll till din PC. Hoppas denna guide hjälpte!




OBS: Jag var tvungen att stänga av och starta om min emulator innan själva emulatorn hittade kontrollen.

3 kommentarer:

  1. vad mennas med emulator

    SvaraRadera
    Svar
    1. En googling bort så har du ett bättre svar än vad jag kan ge dig. ;) . Det är i princip en mjukvara som simulerar en hårdvara eller maskin, tex spelkonsoler och operativsystem

      Radera
  2. Dessa länkar är inte bra länkar.... De går till man hänvisas vidare till sexsidor.... Inte roligt!
    http://www.motioninjoy.com/download

    Har det ändrats efter du skrev detta eller var det så från början....

    SvaraRadera